Կայքը դեռ գտնվում է փորձարկման փուլում։
The site is still under testing.

Հայաստանի ֆլորայի սննդային նշանակության որոշ արժեքավոր բուսահումքերը և բուսական արգասիքները՝ որպես սննդի կենսաակտիվ հավելումների և կոնսերվանտների արդյունաբերական ստացման հումքային աղբյուր

Ներկայացվող նախագիծը նվիրված է Հայաստանի ֆլորայի դեղատու արժեքավոր և սննդային նշանակության բուսահումքերի չոր հանուկների և բուսական արգասիքների ֆարմակոգնոստիկ, տեխնոլոգիական և կենսաբանական առանձնահատկությունների ուսումնասիրությանը:

Բուսական հանուկներն այսօր բավականին արդիական և հեռանկարային են որպես վիտամինների, կենսական կարևոր ամինաթթուների, կիսաչհագեցած և չհագեցած ճարպաթթուների, հանքային նյութերի և այլ կենսաակտիվ նյութերի հումքային աղբյուր:

Հայաստանի ֆլորան միանշանակ ունի այն ներուժը, որն ապագայում հնարավորություն կընձեռի էնդեմիկ բուսահումքերից արդյունաբերական մասշտաբներով հանուկների արտադրության և դրանց՝ որպես սննդի կենսաակտիվ հավելումների արդյունավետ, տնտեսապես մատչելի արտադրության կազմակերպման համար:

Նշված գործընթացը կարժևորվի գնային ցածր մակարդակով և օտարածին կենսաակտիվ հավելումների համեմատ շուկայական բարձր մրցակցությամբ: Նշված նախագծի առաջադրումը պայմանավորված է հայրենական ֆլորայում՝ մեզ հետաքրքրող բույսերի հումքային բավարար աղբյուրներով, ինչպես նաև բուսահումքերից և բուսական արգասիքներից էկոլոգիապես մաքուր, կենսաբանորեն ակտիվ, անվտանգ և տնտեսապես մատչելի արտադրանք ունենալու, դրանք հավաստագրելու և տեղական շուկայում սինթետիկ ծագման արգասիքներ և ոչ օֆիցինալ բուսահումքեր պարունակող սննդային հավելումների կիրառման ոլորտը սահմանափակելու անհրաժեշտությամբ:

Ժամանակահատված՝
01.10.2021 – 30.09.2024

Ղեկավար՝ դ.գ.դ., պրոֆեսոր
Նաիրա Բաբկենի Չիչոյան
n.chichoyan@mail.ru

Ծածկագիր՝ 21T-3C263

Տևողություն՝ 36 ամիս

Բյուջե` 21.000.000 ՀՀ դրամ